Aile kavramı toplumu oluşturan en temel taşlardan biri olmakla birlikte dünya üzerinde oldukça kutsal bir yere sahiptir. Dolayısıyla aile birliğine gelen zararların en aza indirilmesi gerekliliği huzurlu bir toplum yaratabilmek adına oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu yüzden sağlıklı bir aile birliğinin kurulması ve devamlılığının sağlanması adına devlet destekli bazı kurum ve kuruluşlar açılmış ve bu alanda hizmet vermekte olan aile danışmanları gibi uzman kişiler görev hayatlarına aile birliğini korumak için başlamışlardır. Eğitim müfredatı sayesinde aile danışmanlığı sertifikası alan donanımlı kişilerin bu alanda çalışmalara düzenlemesi ile ülkemizde aile kavramı daha sağlam temellere dayandırılmak istenmektedir. Aile danışmanlığı ya da evlilik danışmanlığı gibi alanlarda aktif olarak rol almak isteyen kişilerin bu konu ile ilgili belli bir eğitim düzenlemesinden geçmesi gerekmektedir. Aile danışmanlığı eğitimlerini tamamlayan kişiler aile danışmanlığı sertifikası almaya hak kazanır.
İletişim Teknikleri Ve Aile İçi İletişim Süreci
Aile Koçunun Ve Danışmanının Çocukla Oyun Terapisi Ve Çocuklu Ailelere Yaklaşımlar
Temel Danışmanlık Becerileri, Gestalt Terapi Yöntemlerinin Aile Danışmanlığına Uygulanması
Danışmanlık Becerileri Ve Dirençle Baş Etme Teknikleri, Kaygılı Bireylerle Danışma Becerileri
Aile Koçluğu Ve Danışmanlığında Kullanılan Teknikler
Çatışma Ve Problem Çözme Becerileri, Pozitif Yaşam Becerileri
Aile Danışmanlığında Değişen Toplumda Değişen Değerler Çalışması
Aile Danışmanlığında Yeni Kuramsal Yaklaşımlar
Psikolojik Danışmanlık Kuramları Ve Uygulamaları(Psikanalitik, Akılcı-Duyuşsal, Bütüncül, Davranışçı)
Cinsel Terapi Modüllerine Giriş
Cinsel Gelişim Eğitim Ve Danışmanlık
Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi
Psikolojik Danışma Becerileri
Sertifika almaya hak kazanmış kişiler Özel Aile Danışma Merkezi açabilecekleri gibi Özel Aile Danışma Merkezlerinde de çalışabilirler.
Aile sistemi içerisinde işlev bozulmalarına neden olan, aile ve bireylerin, bireysel gelişimlerini ve yetiştirilmelerini olumsuz yönde etkileyen, aile yaşam döngüsü ve gelişimsel farklılıklar ile eşler arasında ilişki ve iletişim sorunlarına yol açan, anne baba olarak rol ve sorumluluklarını sağlıklı bir biçimde yerine getirmelerini güçleştiren ve aile üyelerinin psiko-sosyal ve ekonomik yapılarını tehdit eden sorunların oluşmadan önce engellenmesi ve ortaya çıkan sorunların çözümlenmesinde birey ve aile ile çalışmak,
Kişilerin içinde geliştikleri veya işlevlerini yerine getirdikleri aile sistemini veya ilişkide bulundukları diğer sosyal çevreyi değerlendirmeye dayanan ve bu anlayıştan yola çıkarak bireylere, çiftlere veya ailelere sorunlarının çözümüne dönük değişim ve gelişime yönelik hizmetler sunmak,
Aile içi şiddetin önlenmesine yönelik rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini vermek,
Gerektiğinde aile üyelerini ihtiyaçlarına yönelik olarak ruh sağlığı ve hastalıkları hizmeti veren kurum ve kuruluşlara yönlendirmek.